Aankomst in de stad van 20 miljoen
Door: Anna
Blijf op de hoogte en volg Anna
27 Maart 2006 | Mexico, Mexico-stad
Wees niet ongerust, ik ben goed aangekomen!
De vliegreis ging helemaal goed, heb een hele tijd met de Spaanse mevrouw naast me gepraat die haar huis in Mexico City ging verkopen (ze verklaarde me voor gek dat ik in mn eentje rond ging reizen daar!)tot aan het einde (13 uur in een vliegtuig is erggg lang) toen begon ik me niet meer zo lekker te voelen. Nu was het op dat moment ook al wel 2 uur snachts nederlandse tijd en was ik sochtends om 5 uur opgestaan dus dat droeg ook bij. Eindelijk op het vliegveld aangekomen bleek dat het hostel dat ik vanuit nederland had geboekt geen anna ankone op de reserveringslijst had staan. Maar ik kon nog wel in een hostel in de buurt terecht en dan zou ik nog steeds opgehaald worden. Na een uur gewacht te hebben op de afgesproken plek belde ik nog maar eens en toen bleek dat de straten rond dat hostel waren afgezet en er niemand kon komen...
Terwijl ik me steeds misselijker voelde en t al later was kreeg ik dus te horen dat ik maar een taxi moest nemen naar een ander hostel waar wel auto´s bij konden komen.
Nou goed uiteindelijk was ik daar dus en t hostel was prima, alleen heb ik nog geen warme douche gehad. Maar je begrijpt denk ik wel, ik voelde me niet echt top en het idee dat ik dit nog 3 maanden in mn eentje allemaal moest gaan doen....
Vandaag na een nacht slapen en na een lekker ontbijt (een soort van flensjes) voelde ik me al heel wat beter. Ik ben eindelijk de deur eens uitgegaan. Ik was gister de hele tijd bangig enzo na alle waarschuwingen van mn ouders en de mevrouw in het vliegtuig, en alertheid is goed, maar je wordt natuurlijk niet meteen besprongen als je de straat opkomt! Daar kwam ik dus achter, en mn bangigheid is al minder. Ik heb voornamelijk rondgelopen en alles een beetje bekeken. Winkels bezocht, een beker mango gekocht( met chilipoeder, zout en limoensap= erg lekker!)en de stad een beetje in mn opgenomen. Nou weet ik dat deze stad 20 miljoen inwoners heeft, maar zo lijkt het eigenlijk helemaal niet tot nu toe. Maar goed ik heb ook alleen in het historische centrum rondgelopen. Toen ik landde met het vliegtuig ( het vliegveld ligt bijna in de stad) zag ik wel de minder fijne behuizingen.
Ja ik heb natuurlijk nog niet echt veel te vertellen. Wel heb ik mn plan gewijzigd en ga ik met de meest luxe bus die er is vannacht naar Tuxtla Gutierrez, waar ik in de buurt moet zijn voor het project. Eerst wilde ik per vliegtuig, maar dat is toch wel iets van 50 dollar meer dan de meest luxe bus en ik spaar er meteen een nacht mee uit. Ja ik wil wel echt goedkoop gaan reizen, ben benieuwd in hoeverre het gaat lukken!
Nou goed ik moet dus zo richting busstation, ik laat meer weten als ik op de plaats van project ben!
Veel liefs Anna
27 Maart 2006 - 22:16
Els:
hai lief meisje, gelukkig uiteindelijk goed aangekomen en hopelijk goed kunnen bijslapen ??? geniet van je reis, we zijn benieuwd naar je ervaringen !! liefs van je moeoeoeoeoeoeoeder -
27 Maart 2006 - 22:18
Els:
ha, ik lees nu pas de rest van je verhaal!! klinkt goed, anna !!! liefs -
28 Maart 2006 - 07:08
Kyra:
fijn dat je goed bent aangekomen! Succes met je project en geniet van het mooie land!
kus -
28 Maart 2006 - 07:40
Jasmijn:
Wow an! Klinkt alfsof je een hoop gaat beleven daar! Veel plezier en succes!
xxx
Jas -
28 Maart 2006 - 07:59
Anna:
Lieve An,
't klinkt supergaafgaaf, je bent stoer!!
X Anna
ps. we zijn weer getrippled met bbal.. (maar heb wel 2x gescoord!) -
28 Maart 2006 - 09:38
Lis:
Het klinkt allemaal spannend en het lijkt me inderdaad niet relaxed als je aankomt en het niet direct goed verloopt, maar ja dat hoort erbij, het is avontuur!!! Veel plezier in Tuxtla Gutierrez, ik hoop voor je dat er gezellige mensen zijn! xx Lis -
28 Maart 2006 - 11:21
Susan:
Ik kan snappen dat je het eng vond, zo in je eentje en geen hostel! Vind het heel knap dat je het durft. Ik kijk uit naar je volgende berichtje, veel plezier de komende tijd!!
Kus! -
28 Maart 2006 - 11:23
Susan:
Kus! -
28 Maart 2006 - 11:49
Rianne:
Wow Anna, klinkt echt superspannend allemaal! Veel plezier en veel succes nog en ik kijk uit naar je volgende berichtje!
Kus -
28 Maart 2006 - 18:37
Inge:
Lieve An,
Vet dat je er bent! Gelukkig ben je het een en ander van Sevilla gewend qua dingen die niet geregeld zijn en anders lopen dan je wilt! Maar goed, gaat helemaal goed komen! Geniet ervan.
Dikke zoen -
29 Maart 2006 - 13:18
Erik:
He Zuster,
gaaf om te lezen, joh. Ik ben echt stikjaloers op je...
Enne, wel lol hebben he! Er is vast veel meer om niet bang voor te zijn, dan dingen waar je wél bang voor moet zijn. Succes met je prikstok op de vuilnisbelt, haha ;)
Liefs, Erik -
30 Maart 2006 - 15:15
Rita Zwaan:
Wat een twijfelachtige start. Zo zie je maar, je kunt het nog zo goed voorbereiden er blijven altijd ad hoc situaties die opgelost moeten worden. Het maakt het ook spannend dat je op andere plaatsen kunt komen dan je van te voren hebt bedacht. Ik vind het stoer en hoop dat je enorm gaat genieten. Liefs Rita en natuurlijk ook van Hans.