Het WK in het regenwoud van Costa Rica! - Reisverslag uit Monteverde, Costa Rica van Anna Ankoné - WaarBenJij.nu Het WK in het regenwoud van Costa Rica! - Reisverslag uit Monteverde, Costa Rica van Anna Ankoné - WaarBenJij.nu

Het WK in het regenwoud van Costa Rica!

Door: Anna

Blijf op de hoogte en volg Anna

09 Juni 2006 | Costa Rica, Monteverde

Hai allemaal!

Na veel relaxen, pogingen tot surfen (eerste dag verbazingwekkend ok en de tweede dag natuurlijk niet meer...) en eindelijk weer eens veel bier drinken met surfers in San Juan del Sur was het tijd om richting Costa Rica te gaan. Aangezien ik niet in een dag naar het regenwoud in Monteverde kon komen waar ik heen wilde, overnachtte ik in Liberia, zon beetje de eerste grote stad over de grens. Daar werd ik overgehaald om nog een dag langer daar te blijven, om het nationale park 'el rincon de la vieja'te bezoeken. We werden gebracht in een busje met 3 andere stellen, maar gelukkig kende ik een Frans stel van de reis van de dag ervoor en heb ik met hen hele stukken gewandeld. Een route ging langs allerlei fumaroles en kleine volkanen, waar allemaal stoom vanaf kwam en de andere route leidde naar een supermooie waterval waar ik tot mijn verbazing 6 Nederlanders tegenkwam. Tja dat was mijn ontmoeting opnieuw met de groepsreizen die ik sinds Mexico niet meer tegen was gekomen.Maar wel gek hoor, ben je zo ver van huis heb je 5 km gelopen in de natuur en dan kom je zon hele groep Nederlanders tegen!
Nu ben ik in Monteverde en daar regent het heel veel!! Ok het is natuurlijk ook een regenwoud, maar het regenseizoen is ook nog eens begonnen in Costa Rica, dus ja dan heb je veel regen. Woensdag ben ik hier aangekomen na 3 bussen en moeilijk begaanbare wegen, maar desalniettemin zijn hier vele toeristen en ook veel groepsreizen, veeeel amerikanen. Gisteren ben ik naar het reservaat van Monteverde geweest om daar rond te wandelen. Het is de laatste tijd veel vroeg opstaan, omdat er na 12en meer kans op regen is en je niet steeds kletsnat wilt worden. Het was erg mooi, maar door het mooi aangelegde paadje voelde t wel een beetje nep. We hadden geen gids genomen en hebben daardoor ook niet echt dieren gezien, maar als je wat wilt doen buiten het hostel is het ergggg duur!
Ja en vanochtend was het dan zover. Terwijl jullie misschien je avondeten nuttigden tijdens de openingceremonie van het WK zat ik aan mn ontbijt!
De openingswedstrijd zoals velen wel weten was tussen Duitsland en Costa Rica en die wedstrijd werd hier met veel spanning afgewacht. Ik had in Liberia in de supermarkt een erg leuk Costa Rica voetbalshirtje gekocht zodat ik niet zou misstaan in de menigte en het was echt een hele leuke wedstrijd zo in een Costa Ricaanse bar. Lekker veel goals en dus veel blijheid en uiteindelijk een wat mindere stemming omdat ze natuurlijk wel met 2-4 verloren uiteindelijk. Ook erg mooi om te zien dat het bier toch veelvuldig gedronken werd, ook al was het 10 uur sochtends, want ja bij voetbal hoort bier!
Ik werd al helemaal zenuwachtig voor zondag (voor mij 9 uur sochtends....) want ja we moeten natuurlijk wel winnen!!!

Liefs Anna

La copa mundial en la selva de Costa Rica

Despues mucho tiemps de relajarme, intentar a surfear y finalmente beber mucha cerveza en San Juan del Sur en Nicaragua me fui por fin a Costa Rica. Llegue en Liberia donde hice un paseo en el parque nacional el Rincon de la Vieja con una pareja de Francia con quienes hable espanol todo el dia. Vimos una catarata hermosa y fumaroles y volcancitos.Miercoles llegue en Monte Verde donde hay bosques nubosos y selva y todo. Fue muy impresionante, pero tambien hubo muchos turistas. No vi a estos grupos de sobre todo Americanos desde Palenque, Mexico. Y por supuesto en un bosque nuboso hay muchas nubes y mucha lluvia! Hoy hice un canopy tour y fue muy divertido. Es una ruta arriba de los arboles en cables y va muy rapido. !Me gusto el tour mucho! Ayer fue el primero partido del mundial y costa rica tuvo que empezar contra alemania. Fue muy divertido ver el partido en un bar costaricense. Hubo nuchos goles y alegria, pero por supuesto tambien un poquito de tristeza porque alemania gano con 4 a 2. Pero fue claro que no importa que fue las 10 de la manana, !ver futbol necesita beber una cerveza!
Ahorita estoy nerviosa porque manana a las 9 es el primer partido de Holanda contra Servia y Montenegro. Hace unos minutos lei que estamos en el grupo de muerto con tambien La Costa de Marvil y Argentina....
!!Espero que vayamos a ganar!!
Saludos Anna

• 10 Juni 2006 - 08:02

Kyra:

hey an,
    leuke verhalen weer! Je doet echt allemaal leuke dingen! Geniet nog maar even van je laatste tijd daar en ik heb zin om weer een keertje met zn allen af te spreken en je foto's te kijken en verhalen te horen!
    Hier gaat het goed, het is superlekker weer: 29 graden!!!! Wel 1 minpuntje: ik zit behoorlijk in de afstudeerstress en zit nu in de bieb: op een zaterdag nog wel! Moet niet gekker worden :)
    Nou nog veel plezier en tot snel!
    xx

• 10 Juni 2006 - 08:50

Susan:

He Anna, het klinkt allemaal zo leuk wat je doet! Hier is het nu eindelijk weer lekker weer en staat zo'n beetje al het nieuws in het teken van het WK. Nu maar hopen dat we er de eerste ronde niet gelijk uitvliegen! Nog een klein poosje en dan zien we je weer, eindelijk!

xx

• 10 Juni 2006 - 15:55

Inge:

Leuk het dat WK? Hier in Peru is iedereen voor Brasilië, Nederland geven ze niet veel kans.. Maar goed, voor mij is het zondag 11:00 uur dat ze spelen, ik ben erg benieuwd. Klinkt nog steeds super leuk wat je allemaal aan het doen bent, dus geniet er nog maar extra van! En die foto´s gaan we inderdaad snel met z´n allen bekijken.
    Liefs

• 11 Juni 2006 - 19:57

Els:

hai lief meisje, ik vind het zo leuk om jou daar op die fotoos te zien !!! echt stoer hoor !! wij zijn net terug van een heeeel gezellig weekend in d e achterhoek met de club van 8, fietsen met 30 graden...
    en jammer voor costa rica, mooi voor nederland !!!
    liefs , en zoenen van je moeoeoeoeoeoeder

• 07 Juli 2006 - 17:24

Alicia:

Saludos desde san cristobal!!! k bueno que la pasaste muy bien supongo que ahora,ya estas en tu pais con tu familia , me gustan mucho tus fotos , cuidate mucho y un abrazo hasta Holanda...