Milieu, voetbal en krokodillen - Reisverslag uit Jitotol, Mexico van Anna Ankoné - WaarBenJij.nu Milieu, voetbal en krokodillen - Reisverslag uit Jitotol, Mexico van Anna Ankoné - WaarBenJij.nu

Milieu, voetbal en krokodillen

Door: Anna

Blijf op de hoogte en volg Anna

03 April 2006 | Mexico, Jitotol

Hallo allemaal!
Aangezien ik de vorige keer haast geen tijd had zal ik nu even wat meer vertellen over wat ik hier nu aan het doen ben! Ik doe dus een project met 6 andere extranjeros met betrekking tot het milieu hier in Jitotol.We gaan een soort van workshops geven aan klassen van verschillende scholen hier over het behoud van water en recycling. De kinderen vinden het meestal uberhaupt al heel interessant dat er mensen uit Europa en alles zijn, vrijdag zijn we op een technische middelbare school wezen kijken en met hen hebben we ook afval van het terrein gehaald. Verder gaan we nog een muurschildering maken aan het begin van het dorp over het belang van water en gaan we een rivier ontdoen van afval. Soms is het heeel vies! Maar je ziet aan het eind wel echt resultaat dus dat is mooi!
Tot nu toe hebben we nog niet heel veel gedaan. Donderdag hebben we smiddags een wandeling gemaakt rond het dorp. Het is echt heel mooi in deze omgeving dus dat was leuk! Vrijdag zijn we dus naar die school geweest en savonds hebben we met allerlei kinderen uit het dorp een voetbalwedstrijd gedaan. Echt zo lief zijn de meeste, en vooral het enige kleine meisje die meedeed en zomaar een goal maakte! Het is echt heel leuk dat je zo snel al in het dorp wordt opgenomen.We worden bijvoorbeeld steeds uitgenodigd om bij leraren te komen eten.
Iedereen in geinteresseerd en wil weten waar je vandaan komt en alles.Daarom ben ik wel heel erg blij dat ik Spaans spreek, want Casey uit Canada spreekt alleen engels en mist zo een boel! Gisteren zijn we naar de Cañon de Sumidero gegaan en hebben daar een boottocht gemaakt.Echt heel indrukwekkend was dat, heb voor het eerst een krododil in het wild gezien!De busreis heen en terug was alleen vreselijk, omdat het bergafwaarts en opwaarts was met zoveeel bochten!
Vandaag hebben we vanochtend de workshops voorbereid en smiddags zouden we gaan zwemmen, maar daar aangekomen zaten er alleen maar mannen in het zwembad met bier in hun hand met grote ogen van wat er nu langskwam. Dat weerhield ons meiden dus een beetje om het water in te gaan. Wel jammer , maar het voelde anders niet echt lekker. Wel stom eigenlijk dat de vrouwen het niet gewoon doen, maar ja zo gaat dat hier. We gingen er heen met een paar jongeren van de school van vrijdag en het was wel heel gezellig.
Nouja er gebeurt dus heel veel, maar het is tot nu toe wel relaxed. We hebben het leuk met elkaar, we koken en schoonmaken etc om de beurt enzo en het gaat tot nu toe allemaal goed! Het lijkt me nu wel even genoeg voor vandaag, ik hoop dat jullie een beter idee hebben gekregen van hoe het hier is!
Liefs Anna

• 03 April 2006 - 07:44

Krista:

He Anna, wat gaaf klinkt dat allemaal. Ben blij dat je het zo naar je zin hebt en veel plezier nog de komende tijd

• 03 April 2006 - 09:49

Jasmijn:

Zo! klinkt echt superleuk hé! Maareh, waar zijn nou de in de titel beloofde krokodillen? :P
    Veel plezier en succes met het project!!
    x
    Jas

• 03 April 2006 - 19:45

Susan:

He anna, ik was idd ook wel benieuwd naar die krokodillen!! Maar ben blij dat het goed gaat, het klinkt allemaal hartstikke leuk en interessant! Ik wacht je volgende berichtje weer met spanning af! kus van Susan

• 03 April 2006 - 19:55

Els:

hai lief meisje, klinkt allemaal echt goed, ik kan het me niet goed voorstellen dat jij daar ergens in een mexicaans stadje rondloopt. jullie missie van het projekt klinkt ook als goed en mooi werk, lieve kind geniet er allemaal van en mooie fotoos maken , hoor !!! liefs , xxx, els

• 04 April 2006 - 22:07

Inge:

Lieve An,
    Toppie! Klinkt allemaal leuk, en ook fijn om met andere extranjeros daar te zijn, dan voel je je toch al wel beetje fijner als je je soms beetje verdrietig voelt. Ik mis ons clubje uit sevilla wel hier hoor! Er zijn hier m.n. wat oudere nederlanders. Maar goed, hopelijk is dat over een week anders als ik verder trek. Dikke zoen en geniet ervan!

• 06 April 2006 - 10:54

Kyra:

hey anna,
    leuk om over je project te lezen! Ben benieuwd hoe het bevalt? Kun je ook foto's op de site zetten? ben benieuwd hoe het daar is! Hier gaat alles goed, druk met stage (al doe ik op dit moment niks :))
    Succes met je project en geniet ervan!
    kus

• 06 April 2006 - 18:45

Lis En Nina:

ha anna! Klinkt echt super leuk allemaal, we hebben gelijk zin om ook weg te zijn uit dit koude kikkerland, tis nog steeds winter hier, zucht... Laat snel maar weer wat horen, en genietze!